Julklappar som gör gott

Julklappar

Vill du ge bort en julklapp som gör gott? Skänk en gåva till något av våra projekt, ”Village development” och ”Women empowerment”.

  • Village development: ZASP kommer de närmaste åren att satsa på att utveckla byar i Kakomas närområde. Syftet är att lyfta människor ur fattigdom genom att ge dem inspiration och arbetslust att ta hand om det familjen behöver – hus, kök, näringsrik mat, badrum, toalett, skolgång, vattenförsörjning, familjehälsa, inkomstkälla osv. 
  • Women empowerment: För ett år sedan lät ZASP kvinnor med bara ett par års skolgång lära sig enkel affärsverksamhet. Då gällde det försäljning av second hand kläder. Efter teoretisk utbildning fick kvinnorna ett lån för att kunna köpa in begagnade kläder. De flesta klarade av att betala tillbaka lånet. De som inte gjorde det, arbetade av lånet genom att sikta 900 säckar majs, som ZASP skulle sälja. De arton som nu fortsätter har alltså kämpat för att betala sina lån och har visat att de inte ger upp och att ZASP kan lita på dem. Nu finns förhoppning och tro på att de ska lyckas bli affärskvinnor. Inför den nya säsongen av Women Empowerment har kvinnorna valt olika affärsaktiviteter som ZASP hjälper till att utveckla.

Vill du stödja satsningarna på Village development (byutveckling) eller Women empowerment (kvinnlig företagsamhet), gör så här:

  1. Välj en julklapp i listan nedan
  2. Sätt in beloppet på plusgiro 831885-9 eller swisha till 123 340 93 80.
    Märk betalningen med ditt namn och t. ex. ”kök”.
  3. Ladda ner motsvarande gåvobevis som du själv skriver ut.
    Om du inte kan ladda ner och skriva ut ditt gåvobevis kan du beställa ett utskrivet gåvobevis genom att mejla ann.englund@zasp.se så skickar vi ett till din adress eller till den som ska få gåvan.

Julklappar:

Du kan också ge ett valfritt bidrag till Women empowerment. Ladda ner ditt gåvobevis här när du gjort din inbetalning.

Projekten Village development och Women Empowerment är beskrivna i senaste ZASP-bladet som du kan läsa här.

Tack för ditt bidrag!