Res med ZASP


Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen att åka på en äventyrsresa till Zambia och Malawi!

Om du reser med ZASP får du se lejon och elefanter på spännande safari, lära känna bybor, möta zambisk kultur i avlägsna byar och njuta av solen på en kritvit strand vid vackra Malawisjön.

Om Res med ZASP

Som ett sätt att föra medlemmar och andra intresserade närmare verksamheten och samtidigt erbjuda ett äventyr, har ZASP från och med 2011 arrangerat resor till projektområdet. Allt överskott från resorna går oavkortat till projektet. Därför bidrar du till fattigdomsbekämpning genom att resa med oss.

Eftersom vi inte är en resebyrå måste du boka flygresan själv och betala för exempelvis safarin och vistelsen vid Malawisjön på plats.

I övrigt erbjuder vi totalt omhändertagande under hela resan. En lokal guide hämtar er med buss på flygplatsen. Ni får skjuts med bussen på skumpiga vägar mellan alla platser och i projektet blir ni varmt välkomnade och får möjlighet att delta i en rad aktiviteter.

Sista dagen skjutsas ni till flygplatsen i god tid innan planet ska gå.

Vi erbjuder också informationsträffar på olika ställen i landet före resan för dig som är intresserad av att veta mer om Zambia, projektet och äventyret som väntar.

Datum och kostnader

Ett ungefärligt pris för resan är 17.000 SEK (beroende på kursen för US dollar) exklusive flyg. Priset för flyg Stockholm-Lilongwe tur och retur ligger på ca 7.500 SEK i september, men vi reserverar oss för ändringar.

I priset ovan ingår följande:

  • Vistelse i byn, guidning och transporter: 8.500 SEK/vuxen, 3.000 SEK/barn (under 12 år).
  • Safari och boende vid Marula Lodge (all inclusive): 130 dollar/dygn (2 dygn enligt resplanen = 260 dollar), plus 10 dollar per person för parkering av buss.
  • Vistelse vid Malawisjön: 115 dollar/dygn (3 dygn enligt resplanen = 345 dollar).
  • Övernattning, Chipata vid ankomst: ca 500 kr.
  • Övernattning, Lilongwe vid hemresa: ca 500 kr.
  • Visum Malawi: 150 dollar.
  • Visum Zambia: 50 dollar.

Resan kan genomföras under hösten 2019 om minst tio personer visar intresse.

Anmälan och frågor

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Maria Zsigó, tel 0708639104  e-mail maria.zsigo@zasp.se

Resan dag för dag

Dag 1 | Ankomst till Malawis huvudstad Lilongwe. Där blir ni upphämtade av ZASP:s buss med guide. Resan mot Marula Lodge i nationalparken South Luangwa är lång så det blir därför en övernattning i den zambiska staden Chipata.

Dag 2 | Ankomst till safarilodgen Marula och kvällssafari i jeep med utmärkta guider.

Dag 3 | Morgonsafari, avkoppling vid exempelvis poolen, kvällssafari.

Dag 4 | Avresa mot Kangobe där man får möta det ursprungliga Afrika och bo i en hydda. Resan är lång men mottagandet i byn med sång, dans och leenden gör den värd det.

Dag 5 | Efter bybesök i Kangobe på förmiddagen går resan efter lunch till projektcentret i Kakoma där ni återigen möts av sång och dans.

Dag 6-10 | Aktiviteter i projektcentret. Besök skolor, studiecirklar, de olika körerna, spela med ZASP-bandet, lär dig afrikansk dans, kika in i syateljén eller följ kvinnornas hårda arbete med att hämta vatten ur brunnarna, mala mjöl i kvarnen och laga majsgröt över öppen eld. En resa till den närmsta staden Lundazi erbjuds också. Där finns en marknad, matställen och butiker.

Dag 11 | Avresa mot Makuzi Beach Lodge vid Malawisjön.

Dag 12-13 | Njut av kritvita stränder, sol och bad eller hälsa på i fiskebyn intill.

Dag 14 | Avresa mot Lilongwe där vi övernattar innan vi flyger hem till Sverige.

Dag 15 | Avresa med flyg mot Stockholm.

Så här har programmet sett ut de senaste resorna, men vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Röster om Res med ZASP

– Jag gillade helheten. Varje del av resan var fantastisk på sitt sätt. Mixen av safarin, byn, sol och bad var perfekt.

Linnea,17 år, Kalmar, reste hösten 2012

– Att få ta del av deras kultur och traditioner var underbart. Till exempel att få dansa tillsammans i matsalen, att få lyssna på körerna och höra hur andra tjejer har det i sin vardag.

Clara,15 år, Kalmar, reste hösten 2012

– Safarin var jättehäftig. Vi fick komma djuren så nära och guiderna var otroligt kunniga. Boendet var också väldigt fint.

Ella, 12 år, Kalmar, reste hösten 2012

– Det bästa var att få komma ut i så många byar och se hur de hade det. Att vara fröken i förskolan och att få jobba i ZASP-affären var också kul. Jag gillade även safarin, särskilt att se zebror, leoparder och elefanter.

Alma, 10 år, Malmö, reste hösten 2012

– Jag minns bäst de härliga och snälla människorna som visade sån livsglädje. Musiken och hur de skapade musik med det de hade till hands var intressant.

Elsa, 13 år, Malmö, reste hösten 2012

– Jag blev imponerad av ledarskapet från Agneta, Patrick och övriga i ledningen. De är alla exempel på bra, idealistiska, engagerade och sympatiska ledare. Jag tror att det är nyckeln till projektets framgång.

Leif, 69 år, Gryta, reste hösten 2011

Inspiration

Länk: Bilder från 2014 års resa
Foto: Pär Englund (parenglund.se)

Länkar

Första natten i Chipata bor vi på Mamarulas Lodge:
Länk: http://www.mamarulas.com/

Safarilodgen i South Luangwa heter Marula Lodge:
Länk: http://marulalodgezambia.com/

Vistelsen vid Malawisjön heter Makuzi Beach:
Länk: http://www.makuzibeachlodge.com/